Waterliniepad - 350 km

Waterliniepad - 350 km

Het nieuwe Waterliniepad is een 350 kilometer lang wandelpad langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De wandeldagen zijn doordrenkt van historie en brengen je door (toekomstig) UNESCO werelderfgoed. En hoewel je altijd dicht bij de randstad bent, loop je continu door prachtige natuur.

Lange Afstands Wandelpad

Bij geen ander Lange Afstands Wandelpad (LAW) komen de verdedigingslinies zo goed naar voren als bij deze tocht. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Veel van de 95 forten waar je langs loopt zijn veranderd in gastvrije pleisterplaatsen waar je terecht kunt voor een drankje, hapje of een overnachting.

Verschillende wandeldagen

Heel bijzonder om het Waterliniepad in één keer te lopen. Maar de verschillende wandeldagen kunnen natuurlijk ook los van elkaar gelopen worden. Het zijn perfecte wandelingen om door het jaar heen stukjes van de twee verdedigingslinies te ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het grootste geheim van Nederland.

Arrangementen Waterliniepad

Hier vind je een Top 3 van de mooiste arrangementen: leuke wandeltochten langs highlights van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gecombineerd met overnachtingen in dit karakteristieke gebied.

  • 3-daagse van Maarssen naar Vreeswijk met 2 overnachtingen (63 km)

Kom wandelen langs de oevers van de Vecht met haar buitenplaatsen, theehuizen en parken. Loop langs het imposante fort Honswijk. En ga met het pontje van Gorinchem naar Woudrichem, het pittoreske en historische vestingstadje aan de Waal. Arrangementprijs voor 2 personen: € 275,00. Boek arrangement.

  • 3-daagse van Culemborg naar Woudrichem met 2 overnachtingen (47 km)

Geniet tijdens dit arrangement van de kersen-, peren- en appelboomgaarden met in het voorjaar een zee van bloei. Je bezoekt onder andere het prachtige oude stadje Asperen. Je wandelt in het kruispunt van Holland, Brabant en Gelderland, waar het bol staat van monumenten met een militaire achtergrond. Arrangementprijs voor 2 personen: € 275,00. Boek arrangement.

  • 2-daagse van Gorinchem naar Werkendam met 1 overnachting (36 km)

Je start en overnacht in Woudrichem, een historische vestingstadje dat vredig langs de Waal ligt. Je wandelt door een mooi uiterwaardgebied met  wilgenbos en rietmoeras en via een grote boog loop je om Sleeuwijk, naar fort Bakkerskil. Arrangementprijs voor 2 personen: €185,00. Boek arrangement.

Kaartje Waterliniepad