Routes in de Vestingdriehoek

De Vestingdriehoek is veel meer dan de verschillende plaatsen op zich. Fiets eens verder, pak de pont of wandel door het unieke gebied. Al fietsend of wandelend ontdek je dit vat vol verhalen het beste. Er zijn genoeg prachtige routes om uit te kiezen. Zoals de Vestingdriehoek fietsroute (25 km), het Waterlinie ommetje (5 km) of de Rivieren Rivalen fietsroute (72 km).

Vestingdriehoekroute (25 km)
De Vestingdriehoekroute voert je van Gorinchem naar Fort Vuren en van Slot Loevestein naar Woudrichem. Een groot deel van de fietstocht gaat via kronkelende dijken langs het prachtige rivierenlandschap. Het water is de rode draad, want de Vestingdriehoek ligt op een bijzonder knooppunt van waterwegen, boordevol geschiedenis. Met de verschillende pontjes die je onderweg tegenkomt liggen de overkant van Waal, Afgedamde Maas en Merwede binnen handbereik. Door de lengte van de route houd je genoeg tijd over om af te stappen en het unieke gebied uitgebreid te ontdekken.
Ga naar Vestingdriehoekroute

Ontdek meer routes rondom Woudrichem

Waterlinie ommetje (5 km)
Ontdek Vestingstad Gorinchem als hoeksteen van twee linies. Met haar stervormige patroon van wallen en elf bastions én delen van de vestinggracht, is Gorinchem een plek waar je je ogen uitkijkt. Het is de grootste vesting die nog helemaal intact is. Tijdens dit ‘ommetje’ kun je de mooie historische binnenstad met haar verdedigingswerken goed bezichtigen. Download de route en luister bij de verschillende bezienswaardigheden naar het audioverhaal erachter.
Ga naar Waterlinie Ommetje Gorinchem

Ontdek meer routes rondom Gorinchem

Rivieren Rivalenroute (72 km)
De eeuwige strijd tegen het water is een terugkerend element in de Rivieren Rivalen fietsroute. Tijdens de fietsroute ontdek je de Bommelerwaard als eiland tussen Maas en Waal. De route start bij Slot Loevestein en eindigt in Zaltbommel. Onderweg kom je langs allerlei elementen uit de geschiedenis van het gebied, die een rol speelden in de strijd tegen het water.
Ga naar Rivieren Rivalenroute

Ontdek meer routes rondom Zaltbommel