Op fietsvakantie langs de Waterlinie

Op fietsvakantie langs de Waterlinie

Stap op de fiets en beleef de Waterlinie Fietsroute van 242 km. Fiets door uitgestrekt groen en karakteristiek militair landschap, langs brede rivieren en kom tot rust op een terrasje in een van de vele karakteristieke vestingstadjes. In het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gaan historie, natuur en heerlijk eten en drinken hand in hand. De beste manier om het grootste geheim van Nederland te ontdekken? Met de fiets natuurlijk! Het prachtige liniegebied vol forten, sluizen, dijken, kanalen en bunkers leent zich uitstekend voor een meerdaagse fietstocht. Fietsend door het oer-Hollandse landschap wisselen robuuste bouwwerken, idyllische vergezichten, bourgondische restaurants en interessante musea elkaar af. Op en top genieten. Ervaar het zelf!

Organiseer je eigen waterlinie fietsvakantie

Zin in een fietsvakantie door de Nieuwe Hollandse Waterlinie? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Maak je eigen plan en download via de knoppen rechts op deze pagina de kaart met route informatie en/of het GPX bestand. Door simpelweg de bekende fietsknooppunten te volgen mis je niets. Tips voor overnachtingsadressen op de forten vind je op de kaart. Een luxe Bed&Breakfast of een idyllische natuurcamping, de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft het allemaal! Andere overnachtingsadressen zijn er natuurlijk ook. Die vind je via internet of bij één van de VVVs in het waterliniegebied.

Flyer fietsvakantie

Boek één van deze leuke meerdaagse arrangementen

Weekarrangement

Verschillende reisorganisaties bieden meerdaagse fietsarrangementen door de Nieuwe Hollandse Waterlinie aan. Hotelovernachting en bagagevervoer zijn dan voor je geregeld. Hoe makkelijk is dat! Drie reisorganisaties bieden 5 dagen fietsen langs de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie aan met als startpunt Abcoude, Weesp of Muiderberg en eindpunt in Gorinchem. Bekijk deze fietsarrangementen van:

9 dagen

Maak je liever een rondrit die begint en eindigt op dezelfde plek? Boek dan een arrangement met 7 dagen fietsen. Je fiets dan in 5 dagen door de Nieuwe Hollandse Waterlinie van Abcoude naar Gorinchem. Vervolgens fiets je vanaf Gorinchem in 2 dagen door het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie terug naar Abcoude. Boek dit arrangement.

4 dagen

Wil je er korter tussentijd, en toch veel van de waterlinie zien,  kijk dan eens naar dit 4-daags arrangement. Hierbij fiets je vanuit Bunnik Utrecht langs waterlinie-hoogtepunten: De Batterijen, Plofsluis, Stelling van Honswijk, Fort Everdingen, Fort Asperen, door schitterende natuur en langs brede rivieren naar Gorinchem. De volgende dag fiets je langs historische steden als Leerdam Glasstad en Vrijstad Vianen en langs de forten Vreeswijk, Jutphaas en de vier Lunetten in Utrecht terug naar je beginpunt.