Op fietsvakantie langs de Waterlinie

Op fietsvakantie langs de Waterlinie

Op fietsvakantie langs de Waterlinie
Stap op de fiets en beleef de Hollandse Waterlinies met de LF Waterlinieroute een meerdaagse fietsroute van 410 km langs de Stelling van Amsterdam, Nieuwe Hollandse Waterlinie en Zuiderwaterlinie. Fiets door uitgestrekt groen en karakteristiek militair landschap, langs brede rivieren en kom tot rust op een terrasje in een van de vele karakteristieke vestingstadjes. In het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gaan historie, natuur en heerlijk eten en drinken hand in hand. De beste manier om het grootste geheim van Nederland te ontdekken? Met de fiets natuurlijk! Het prachtige liniegebied vol forten, sluizen, dijken, kanalen en bunkers leent zich uitstekend voor een meerdaagse fietstocht. Fietsend door het oer-Hollandse landschap wisselen robuuste bouwwerken, idyllische vergezichten, bourgondische restaurants en interessante musea elkaar af. Op en top genieten. Ervaar het zelf!

Fietsvlogger Jessica de Korte fietste 3 dagen langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Abcoude naar Gorinchem.

Boek een van deze leuke meerdaagse arrangementen
In deze tijd van verplicht reserveren bij hotels en restaurants is het extra makkelijk om een kant-en-klaar arrangement te boeken. Maar liefst 7 reisorganisaties bieden één of meer fietsvakanties langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie aan. Zij regelen alles voor je zodat je onbezorgd van je vakantie kunt genieten. Er staat een fiets voor je klaar, je bagage wordt vervoerd en als je half-pension boekt ben je ook verzekerd van een heerlijke maaltijd. Ook extra handig in deze tijd zijn de fietsvakanties waarbij je een rondje fietst, en dus begint en eindigt op dezelfde plek. Als je onderstaande arrangementen bekijkt krijg je vanzelf zin om je fietsvakantie meteen te boeken.

Weekarrangement met eindpunt in Gorinchem
Verschillende reisorganisaties bieden meerdaagse fietsarrangementen door de Nieuwe Hollandse Waterlinie aan. Hotelovernachting en bagagevervoer zijn dan voor je geregeld. Hoe makkelijk is dat! Drie reisorganisaties bieden 5 dagen fietsen langs de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie aan met als startpunt Abcoude, Weesp of Muiderberg en eindpunt in Gorinchem of terug naar Weesp. Bekijk deze fietsarrangementen van:

Rondreis van 9 dagen
Maak je liever een rondrit die begint en eindigt op dezelfde plek? Boek dan een arrangement met 7 dagen fietsen. Je fiets dan in 5 dagen door de Nieuwe Hollandse Waterlinie van Abcoude naar Gorinchem. Vervolgens fiets je vanaf Gorinchem in 2 dagen door het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie terug naar Abcoude. Bekijk de arrangementen van:

Rondreis van 6 dagen
Via Fietsrelax is het mogelijk om een rondrit van 6 dagen te boeken die begint en eindigt in Utrecht. Je verkent naast deze vierde stad van Nederland ook Wijk bij Duurstede, Gorinchem en Oudewater. Tijdens het fietsen kom je vele forten en andere elementen uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie tegen. Door de inbegrepen overnachtingen in drie- en viersterrenhotels stap je de volgende ochtend weer uitgerust op de fiets.

Rondreis van 4 dagen
Wil je er korter tussen uit, en toch veel van de waterlinie zien, kijk dan eens naar dit 4-daags arrangement van Dutch Bike ToursEigenwijze Reizen of Fital. Hierbij fiets je vanuit Bunnik Utrecht langs waterlinie-hoogtepunten: De Batterijen, Plofsluis, Stelling van Honswijk, Fort Everdingen, Fort Asperen, door schitterende natuur en langs brede rivieren naar Gorinchem. De volgende dag fiets je langs historische steden als Leerdam Glasstad en Vrijstad Vianen en langs de forten Vreeswijk, Jutphaas en de vier Lunetten in Utrecht terug naar je beginpunt.

Organiseer je eigen waterlinie-fietsvakantie
Zin in een zelf georganiseerde fietsvakantie door de Nieuwe Hollandse Waterlinie? De LF Waterlinieroute biedt je de uitgelezen mogelijkheid! Op de website van de LF Waterlinieroute vindt je niet alleen de route zelf, maar ook bezienswaardigheden onderweg en verhalen van andere fietsers met leuke filmpjes. Ook kun je op de website de mooie fietsgids met alle informatie over de route bestellen.

De LF Waterlinieroute loopt van Edam naar Bergen op Zoom. Fiets je liever een route die begint en eindigt op dezelfde plek dat vind je via de knoppen rechts op deze website een rondrit van 373 km langs de Nieuwe én Oude Hollandse Waterlinie. Met het informatieve PDF-bestand en de GPX-track kun je eenvoudig je eigen fietsvakantie plannen.

Door simpelweg de bekende fietsknooppunten te volgen mis je niets. Tips voor overnachtingsadressen op de forten vind je op de kaart. Een luxe Bed & Breakfast of een idyllische natuurcamping, de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft het allemaal! Andere overnachtingsadressen zijn er natuurlijk ook. Die vind je via internet of bij een van de VVV’s in het waterliniegebied.