Overnachten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Slapen op een unieke plek: dat kan in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wat dacht je van een overnachting in een fort? Of een bed and breakfast in of rond een vestingstad? Kamperen in het Waterliniegebied kan natuurlijk ook! Hier vind je alle tips voor jouw unieke overnachting.
Kamer fort Vuren

Slapen in een fort of kasteel

 

Kamer Bed and Breakfast Bakkerskil

Bed and breakfast

In het Brabantse Nieuwendijk staat fort Bakkerskil. Vroeger was slapen in een fort een kille en koudebeproeving. Maar in deze geheel gemoderniseerde bed and breakfast ervaar je het als een luxe overnachting in een rustige omgeving. Door de ligging vlakbij de Biesbosch en de Vestingdriehoek is fort Bakkerskil de ideale uitvalbasis voor wandel-, fiets-, vaar- en autotochten.

Floating lodge Waterfront fort Uitermeer

Floating lodge

Vlakbij fort Uitermeer aan de Vecht ligt de prachtige floating lodge Waterfront. De lodge is een houten hut op een vlotconstructie met een kookgelegenheid, een goed bed en een toilet. De hut is per nacht te huur en daarmee ideaal voor een fiets-, wandel- of sloepenvakantie. De lodge is vanaf het water én vanaf het land bereikbaar.

 

Kampeerwagen fort WKU

Kamperen bij fort Werk aan de Korte Uitweg

Onder de rook van Utrecht vind je het natuurkampeerterrein van fort WKU. Er zijn 20 kampeerplekken voor tenten en je kunt een compleet ingerichte kampeerwagen huren. Het theehuis heeft een mooi terras waar je lekker kunt genieten van een kopje koffie of lunch.

 

 


Campings in de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Kamperen bij de Waterlinie kan rondom Utrecht:Kamperen fort aan de Klop

 


Of zet je tentje neer onder de rivieren:

Camping de Lievelinge in Vuren

 


Wat dacht je van deze campings in het noorden van de Waterlinie:

Camping Riviertje Baambrugge

 


Of ga kamperen vlakbij fort Pannerden in het oosten van de Waterlinie:Camping de Rijnstrangen Aerdt

 

 


Bekijk hier alle tips voor jouw dagje uit in de Nieuwe Hollandse Waterlinie.