Overnachten

Slapen op een unieke plek? Dat kan op verschillende locaties in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wat dacht je van een overnachting in een fort? Er zijn verschillende opties van basic tot super de luxe. Bij een aantal forten is er ook plek voor campers, caravans en tenten voor een heerlijke natuurbeleving. In en rond de vestingsteden vind je leuke bed and breakfasts . Bekijk hier ook de campingtips in het Waterliniegebied.

OndeKampeerwagen fort WKUr de rook van Utrecht vind je het natuurkampeerterrein van fort WKU. Er zijn 20 kampeerplekken voor tenten en je kunt een compleet ingerichte kampeerwagen huren. Het theehuis heeft een mooi terras waar je lekker kunt genieten van een kopje koffie of lunch.

Bed and breakfast

Kamer Bed and Breakfast BakkerskilIn het Brabantse Nieuwendijk staat fort Bakkerskil. Vroeger was slapen in een fort een kille en koude beproeving. Maar in de geheel gemoderniseerde bed and breakfast ervaar je het als een luxe overnachting in een rustige omgeving. Door de ligging vlakbij de Biesbosch en de Vestingdriehoek is het een ideale uitvalbasis voor wandel-, fiets-, vaar- en autotochten.

Floating lodge fort Uitermeer

Floating lodge

Vlakbij fort Uitermeer aan de Vecht ligt een prachtige floating lodge. De lodge is een houten hut op een vlotconstructie met een kookgelegenheid, een goed bed en een toilet. De hut is per nacht te huur en daarmee ideaal voor een fiets-, wandel of sloepenvakantie. Het is vanaf het water èn vanaf het land bereikbaar.

Slapen in een fort of kasteel

 


Camping tips

Wat dacht je van deze unieke locaties rondom Utrecht:Kamperen fort aan de Klop

 


Of zet je tentje neer onder de rivieren:

Camping de Lievelinge

 


Bekijk ook deze campings in het Noorden van de Waterlinie:

Camping Riviertje Baambrugge

 


Vlakbij fort Pannerden in het Oostelijke puntje van de Waterlinie:

Camping de Rijnstrangen