Nieuwe Hollandse Waterlinie nu

Vrouwen varen in kano

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft een nieuwe functie gekregen. Het is nu een prachtig groen en open gebied met spannende bouwwerken een veel mogelijkheden voor recreatie.

Mensen van jong tot oud uit binnen- en buitenland genieten te voet, per fiets of per boot van het mooie linielandschap. Ook zin in een dagje Waterlinie? Zoek een mooie route uit!

Grote groep mensen aan tafel bij fort

Eten en drinken

Voor fijnproevers is er meer dan genoeg te beleven in en rondom de locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zin om te ontspannen met een hapje of even van je uitzicht genieten met een drankje? Bezoek een terras van een van de vele forten. Of schuif aan voor een diner van streekproducten.

Blijven slapen

Je kunt ook blijven slapen in een fort of bunker. Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Van basic tot super-de-luxe. Hou je meer van kamperen? Dan kun je met je camper of tentje bij een fortgracht kamperen.Man en vrouw zitten voor caravan

Ontdek de Waterlinie

Op de forten, in de vestingsteden en de kastelen zijn bijzondere activiteiten te doen en komt de geschiedenis tot leven. Maar je kunt ook op de prachtige locaties terecht voor een vergadering, theatervoorstelling of trouwerij. Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

UNESCO Werelderfgoed

Op 26 juli 2021 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekomen als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam heeft al vanaf 1996 de UNESCO-status. Beide linies zijn erfgoed van wereldniveau en heten nu samen de Hollandse Waterlinies. Ze vertellen het bijzondere verhaal de militaire verdediging van ons land met water als bondgenoot was.

Waterlinie toen Over de Waterlinie

Meisjes klimmen op bunker