Eten en drinken in de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Zin om te ontspannen met een drankje of een hapje in een bijzondere omgeving? Strijk neer op een mooi terras bij een van de vele forten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Of geniet van een diner vol streekproducten. Elk fort heeft zijn eigen specialiteit. Bestel een picknickmand of schuif aan voor een barbecue. Ben je een echte bierkenner of juist een liefhebber van een mooi wijntje? Op verschillende locaties kun je een terecht voor een bier- of wijnproeverij. Als je van koken houdt, volg dan een kookworkshop of bezoek een boerenmarkt voor heerlijke verse ingrediënten.

Gedekte tafels Fort NieuwersluisKoffie en taart

Elke zondag van 10.00 – 17.00 uur kun je in Theetuin Fort Nieuwersluis terecht voor koffie, thee en sappen, heerlijke taart, verse soep en broodjes. Op het menu staat elke week wat anders. Zoals zoetigheden als Paleo bananencake en blueberrytaart, rabarbercrumble, chocomuffins of puddingtaart met aardbeien. Geniet van een prachtige groene omgeving en maak een wandeling over het fortterrein.

Lunch of borrel

Voor een heerlijke lunch of borrel met tapas kun je van woensdag tot en met zondag terecht bij Brasserie De Buurman in het Brabantse Poederoijen. De brasserie staat op de plek van de voormalige fortwachterswoning van Batterij onder Poederoijen. Je kunt hier binnen genieten van een lekkere lunch of plaatsnemen op het ruime terras. Ook voor feestjes en partijen staan de gastheer en gastvrouw voor je klaar om er een onvergetelijk moment van te maken.

Borrelplank Caatje aan de Lek

Caatje aan de Lek is het restaurant in het Forthuis op Werk aan het Spoel in Culemborg. Het restaurant heeft eerlijke (streek)producten op de kaart, een prachtig uitzicht en een zonnig terras. Door de grote glazen wanden van het Forthuis heb je een prachtig uitzicht richting Culemborg. Als de temperatuur omhoog gaat is het heerlijk buiten op het terras.

Man en vrouw terras Nieuwe Hollandse Waterlinie

Meer eet- en drinktips

Er zijn nog meer leuke locaties in de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar je heerlijk kunt eten en drinken. Schuif eens aan bij een van deze hotspots of kijk in de agenda voor leuke foodevenementen of workshops. En vergeet niet de vele terrasjes in de vestingsteden!

Wil je jouw dagelijkse eten kopen bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers in de Nieuwe Hollandse Waterlinie? Kijk dan eens op het platform Fietsen voor mijn eten.


Deze unieke locaties vind je rondom Utrecht:

Bar Batterijen aan de Overeindseweg


Je kunt ook een terrasje pakken onder de rivieren:

Vrouw bedient op terras Fort Altena


Bekijk hier alle tips voor jouw dagje uit in de Nieuwe Hollandse Waterlinie.