Start Fortenseizoen

Het fortenseizoen gaat weer van start. In het paasweekend van 20 tot en met 22 april organiseren de forten, vestingen en kastelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie leuke activiteiten. Je kunt aanschuiven bij een heerlijke paasbrunch of mee doen aan een rondleiding bijvoorbeeld. Laat je verrassen door de prachtige historische locaties en het bijzondere landschap. Zin in een sportieve uitdaging? Loop of fiets een van de vele bijzondere routes in de Waterlinie.

Paasbrunchen op fort Uitermeer

Paasbrunchen op fort Uitermeer

Bij Paviljoen Uit & Meer tref je de combinatie van het water voor en het historische fort naast de deur. Dit maakt het een unieke plek waar je kunt ontspannen en genieten van goed en eerlijk eten. Speciaal in het paasweekend is er een Paas Brunch Menukaart. Je moet wel even reserveren.

Foto expositie fort Honswijk

Foto expositie fort Honswijk

In de buiten expositie op Fort Honswijk reis je in 22 doeken langs de forten en (inundatie)werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Nieuwegein, Houten, Vianen en Culemborg. Elk object wordt zowel vanuit de lucht als vanaf de grond in beeld gebracht. Voor kinderen is er op het fort een leuke en leerzame speurtocht beschikbaar. De expositie is toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur.

Culinair genieten op fort Pannerden

Culinair genieten op fort Pannerden

Op 1e paasdag 21 april om 12.00 uur kun je op fort Pannerden uitgebreid genieten van een 3-gangen lunch aan tafel met allerlei culinaire lekkernijen. Voor kinderen is er een speciale kinderbrunch en een knutselactiviteit. De paashaas is ook aanwezig en verstopt natuurlijk een heleboel eieren die de kinderen mogen zoeken. Om 14.30 uur sluiten we af met een spectaculair kanonschot.

Ontdek fort Rijnauwen met Kapitein Dirk

Ontdek fort Rijnauwen met Kapitein Dirk

Kom op maandag 22 aprril met je kinderen (5-10 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Je komt van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier leven. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest.

Paasbrunch bij GeoFort

Paasbrunch bij GeoFort

Kom 1e en 2e Paasdag genieten van een heerlijke paasbrunch bij GeoFort. Samen met je gezin, familie of vrienden. Van 11.00 tot 13.00 uur staat er een uitgebreid paasbuffet met (h)eerlijke seizoens- en streekproducten voor je klaar. Maak de Paasdag nog leuker met een bezoek aan de GeoExperience. Bij GeoFort draait alles om de aarde. Beleef, experimenteer en leer van alles over het klimaat, geodesign en big data.

Tips paasweekend

Tips paasweekend

Er zijn nog veel meer activiteiten te beleven in dit paasweekend. Een expositie over WOII op fort Vuren, sporten op Werk aan het Spoel, Festival Tweetakt op fort Ruigenhoek,, een paasbrunch bij Hajé Linielanding of paaseieren zoeken bij Werk aan de Korte Uitweg. Ga naar de agenda en activeer het filter ‘Start Fortenseizoen’. Veel plezier!

Meer activiteiten