Vestingdriehoek

Waar in het verleden de nadruk lag op het buiten houden van de vijand, is iedereen nu juist van harte welkom in dit rivierengebied. We zeggen met nadruk ‘gebied’, want de Vestingdriehoek is veel meer dan de afzonderlijke locaties. Centraal in het gebied liggen de oude vestingen Gorinchem, Zaltbommel en Woudrichem, het imposante Slot Loevestein en fort Vuren. Met een pontje vaar je van de ene naar de andere hotspot van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Slot Loevestein

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een geweldige attractie voor jong en oud. Kruip in de wereld waaruit Hugo de Groot wist te ontsnappen. Bezoek de vesting, een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Het slot ligt in het prachtige Munnikenland in de uiterwaarden waar Maas en Waal samenkomen. In het museumkasteel en het soldatendorp is van alles te beleven. Je gaat er terug in de tijd van soldaten en ridders. Het slot is ook bereikbaar met de veerdienst of de watertaxi vanuit (...)

Ga naar Loevestein

Vesting Woudrichem

In vesting Woudrichem ga je terug in de tijd. Bezoek midden in het centrum de Martinuskerk of ga lekker eten in de Gevangenpoort, een monumentale poort waar misdadigers in de negentiende eeuw hun vonnis afwachtten. Eens in de drie jaar verandert Woudrichem tijdens de Visserijdagen weer in een oude vissersstad.

Ga naar Woudrichem
Vesting Gorinchem

Vesting Gorinchem

Vesting Gorinchem is de grootste vestingstad met nog complete stadswallen. Op de wallen kun je een wandeling maken en zie je onderweg de Dalempoort, imposante kanonnen en molens. Maar het is vooral erg gezellig in het bruisende stadcentrum met de vele terrassen en mooie winkels.

Ga naar Gorinchem
Fort Vuren

Fort Vuren

Fort Vuren is een bijzondere locatie met allerlei slaapmogelijkheden in diverse prijsklassen. Van een simpele kamer waar vermoeide wandelaars of fietsers hun slaapzak kunnen uitrollen tot mooie B&B-kamers voorzien van luxe sanitair. Voor avontuurlijke mensen is zelfs een bunker ingericht als gastenverblijf voor vier personen. Er zijn regelmatig culturele activiteiten op dit fort. Nieuw is de expositie “Eerbetoon Geallieerde Vliegers Lingewaal.”

Ga naar Vuren
Vesting Zaltbommel

Vesting Zaltbommel

“Ik ging naar Bommel om de brug te zien…”. Martinus Nijhoff beschreef in 1934 de pracht van de mooie Gelderse vestingstad aan de Waal. Maar “Bommel” heeft zoveel meer! Niet alleen een prachtig pallet aan kunst en cultuur; ook leuke winkels, geweldige restaurants, historische gevels en eeuwen oude stadswallen en -muren.

Ga naar Zaltbommel
Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen

Je kunt in de Vestingdriehoek heerlijk wandelen en fietsen. Geniet van weidse uitzichten op het rivierenlandschap als je fietst van Zaltbommel naar fort Vuren. Dwaal door de pittoreske straatjes van Woudrichem en Gorinchem. De verbindende factor is Riveer, die je met verschillende veerboten of de watertaxi van de ene naar de andere locatie brengt. Route tip: Varen Vestingdriehoek (10km).

Varen Vestingdriehoek
Arrangement

Arrangement

De belangrijkste tip? Boek een overnachting op één van de locaties, zodat je de volgende dag nog veel meer kunt ontdekken. Alsof de Vestingdriehoek je nog niet genoeg te bieden heeft. Het is een ideale uitvalsbasis om de Biesbosch, het GeoFort of fort Asperen te bezoeken. Om het makkelijk te maken: boek het arrangement ‘Dagje Gorinchem en Slot Loevestein’. Veel plezier!

Dagje Gorinchem en Loevestein

Terug naar toplocaties