Vestingdriehoek

In een prachtig rivierengebied ligt de Vestingdriehoek. Deze bestaat uit de oude vestingen Gorinchem en Woudrichem, het imposante Slot Loevestein en fort Vuren. Met een pontje vaar je van de ene naar de andere hotspot van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Slot Loevestein

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een geweldige attractie voor jong en oud. Het ligt in het prachtige Munnikenland in de uiterwaard waar Maas en Waal samenkomen. In het museumkasteel, de voorburcht en het soldatendorp is van alles te beleven. Je gaat er terug in de tijd van soldaten en ridders. Het slot is ook bereikbaar met het pontveer of de watertaxi vanuit Gorinchem.

Ga naar Loevestein
Vesting Woudrichem

Vesting Woudrichem

In vesting Woudrichem ga je terug in de tijd. Bezoek midden in het centrum de Martinuskerk of ga lekker eten in de Gevangenpoort, een monumentale poort waar misdadigers in de negentiende eeuw hun vonnis afwachtten. Eens in de drie jaar verandert Woudrichem tijdens de Visserijdagen weer in een oude vissersstad.

Ga naar Woudrichem
Vesting Gorinchem

Vesting Gorinchem

Vesting Gorinchem is een echte trekpleister met haar stadswallen, imposante kanonnen en molens. Maar het is vooral erg gezellig in het stadcentrum met de vele terrasjes op de Oude Markt. Je kunt in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Met de veerdienst kun je een ronde maken langs de hele Vestingdriehoek.

Ga naar Gorinchem
Fort Vuren

Fort Vuren

Fort Vuren is een bijzondere locatie met allerlei slaapmogelijkheden in diverse prijsklassen. Van een simpele kamer waar vermoeide wandelaars of fietsers hun slaapzak kunnen uitrollen tot mooie B&B-kamers voorzien van luxe sanitair. Voor avontuurlijke mensen is zelfs een bunker ingericht als gastenverblijf voor vier personen. Er zijn regelmatig culturele activiteiten op dit fort.

Ga naar Vuren

Terug naar toplocaties