Vestingdriehoek

Waar vroeger met man en macht werd gevochten tegen indringers, vind je nu fluitende vogels en mooie routes. De Vestingdriehoek: verscholen tussen muren, wallen, kanonnen en water. Onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nú een plek waar iedereen wordt verwelkomd. Stap op de fiets, duik de geschiedenis in, trek je wandelschoenen aan of spring aan boord. Ontdek de oude vestingsteden Gorinchem, Zaltbommel en Woudrichem, het imposante Slot Loevestein en Fort Vuren. De kruitdampen zijn opgetrokken. Het kanongebulder verstomd. Het gevaar is geweken. Kom je de Vestingdriehoek beleven? Lees meer over de Vestingdriehoek op www.vestingdriehoek.nl

Slot Loevestein

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een geweldige attractie voor jong en oud. In het museumkasteel en het soldatendorp is van alles te beleven. Je gaat er terug in de tijd van soldaten, ridders en Hugo de Groot. Kruip in de wereld waaruit hij in zijn boekenkist wist te ontsnappen. Het slot ligt in het prachtige Munnikenland in de uiterwaarden waar Maas en Waal samenkomen.

Meer over Slot Loevestein
Gorinchem

Gorinchem

Van kleine nederzetting tot de grootste authentieke vestingstad van Nederland vandaag de dag. Dat is Gorinchem. Omgeven door water speelde Gorinchem in zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie een belangrijke rol. Dat is nog steeds terug te zien. Wissel een historische wandeling af met een bezoek aan één van de vele terrassen in de bruisende binnenstad.

Meer over Gorinchem
Woudrichem

Woudrichem

Vestingstad Woudrichem: stadsrechten sinds 1356, maar nog altijd met een dorps karakter. De strategische ligging aan Maas en Waal deed Woudrichem in het verleden nogal eens schudden op haar grondvesten. Nu is het er vooral warm en gemoedelijk. Door de kleine straatjes dwaal je langs de vele historische hoogtepunten en authentieke winkeltjes.

Meer over Woudrichem
Fort Vuren

Fort Vuren

Wanneer je in de zomermaanden vanaf Slot Loevestein de Waal oversteekt kom je bij Fort Vuren. Fort Vuren biedt bijzondere overnachtingsmogelijkheden en er is een prachtig terras waar je heerlijk kunt eten en drinken. Een rondleiding over het fort en/of een bezoek brengen aan het WO2 vliegeniersmuseum? Bij fort Vuren kan het allemaal!

Meer over Fort Vuren
Zaltbommel

Zaltbommel

Zaltbommel is zoveel meer dan die imposante brug over rivier de Waal. In de voormalige vestingstad kun je rekenen op een flinke portie cultuur en geschiedenis. En dat is niet te missen. Het prachtige stadskasteel en de scheve kerktoren zonder spits torenen boven alle andere gebouwen in de binnenstad uit.

Meer over Zaltbommel
Routes in de Vestingdriehoek

Routes in de Vestingdriehoek

De Vestingdriehoek is veel meer dan de verschillende plaatsen op zich. Fiets eens verder, pak de pont of wandel door het unieke gebied. Al fietsend of wandelend ontdek je dit vat vol verhalen het beste. Er zijn genoeg prachtige routes om uit te kiezen.

Ontdek routes

Terug naar toplocaties