Muiden en Pampus

Vesting Muiden en Forteiland Pampus zijn pareltjes in het noordelijkste puntje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En onderdeel van het prachtige UNESCO werelderfgoed de Stelling van Amsterdam. Combineer een bezoek aan het Middeleeuwse Muiderslot met een boottocht naar het unieke eiland Pampus.

Muiden

Muiden

Neem een kijkje in de middeleeuwen in het unieke vestingstadje Muiden en het Rijksmuseum Muiderslot. Ontdek hoe koningen, kasteelheren, dichters en schrijvers door de eeuwen heen leefden in dit kasteel. Er zijn leuke fiets- en wandelroutes om de omgeving te ontdekken. In de vesting zijn volop leuke terrasjes langs de gracht. Muiden vormde het begin van de Hollandse Waterlinie en was ook onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Ga naar Muiderslot
Pampus

Pampus

Een ander onderdeel van de Stelling van Amsterdam is Forteiland Pampus. Ben je op zoek naar avontuur? Vaar dan met de boot vanuit Muiden of Amsterdam IJburg naar het historische Forteiland Pampus en ga terug in de tijd. Op het onbewoonde Forteiland kan je vrij ronddwalen of je laten leiden door een gids. Geniet van een kopje koffie of een seizoengerecht in het Pampus Paviljoen.

Ga naar Pampus

Terug naar toplocaties