Fort Vechten en Fort Rijnauwen

In het midden van het land ligt het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: fort Rijnauwen. Een prachtig fort waar de natuur een grote rol speelt. Een paar kilometer verderop ligt fort Vechten met daarin het Waterliniemusem. Een bezoek aan dit mooie museum ga je niet snel vergeten.

Waterliniemuseum

Waterliniemuseum

De grote publiekstrekker van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is Fort Vechten. Met verborgen onder de grond het Waterliniemuseum. Voor jong en oud is dit museum een educatieve belevenis. Je kunt met een virtual reality-bril een parachutesprong over de Waterlinie maken. En buiten ligt een 50 meter lange maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Voor kinderen is het fort een speelparadijs met spannende ontdekkingstochten. Er zijn gezellige terrassen en een museumcafé.

Ga naar Waterliniemuseum
Fort Rijnauwen

Fort Rijnauwen

Vlakbij Utrecht in het bos- en wandelgebied Amelisweerd-Rhijnauwen ligt het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: fort Rijnauwen. Het is een natuurfort met bijzondere bewoners. Je vindt er vleermuizen, maar ook dassen, reeën en vossen. Het fort is beperkt toegankelijk voor publiek. Maar er zijn regelmatig rondleidingen en publieksevenementen. Voor kinderen begint hier een leuke wandeltocht richting Fort Vechten: het Bunkerpad.

Ga naar fort Rijnauwe

Terug naar toplocaties