Eiland van Schalkwijk

Het Eiland van Schalkwijk ligt vlak onder Utrecht. Hier vind je dicht bij elkaar een aantal imposante forten. Het Werk aan de Korte Uitweg (fort WKU) is dagelijks open voor een hapje of een drankje en je kunt er kamperen. De loopgraven bij Werk aan de Groeneweg zijn indrukwekkend en Fort Honswijk heeft een bijzondere architectonische schoonheid.

Werk aan de Groeneweg

Werk aan de Groeneweg

Dit kleine verdedigingswerk ten zuiden van Schalkwijk is een bijzondere plek. Je kunt hier midden in de natuur kamperen. Ook kun je hier terecht voor een hapje en een drankje in het sfeervolle theehuis. Een ideale plek om te relaxen na een mooie wandeling. Ook kun je hier een kano huren en al varend de prachtige omgeving verkennen. Of huur een kano bij Hajé Linielanding.

fort WKU
Werk aan de Groeneweg

Werk aan de Groeneweg

Ga terug in de tijd in het loopgraven netwerk van Werk aan de Groeneweg. Dit verdedigingswerk ligt aan de Lekdijk op het Eiland van Schalkwijk. Via een beleefroute over het terrein kom je alles te weten over de geschiedenis van dit bijzondere onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Of wandel het Lint- en Liniepad in deze prachtige omgeving.

Werk aan de Groeneweg
Fort Honswijk

Fort Honswijk

Het terrein van fort Honswijk is altijd open voor publiek tussen zonsopgang en zonsondergang. Bezichtig de permanente foto-expositie. Met 22 doeken reis je langs forten en (inundatie)werken in de omgeving. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en op zondag is er een rondleiding.

fort Honswijk

Terug naar toplocaties