Waterlinie Wandel Experience (10 km)

Ontdek het Waterlinielandschap langs de Lek. Start bij Jonkheer de Ram in Schalkwijk. Vanaf hier verken je het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wandel langs de Lek en wordt verrast door het oer-Hollandse landschap en de vele prachtige forten.

Happen & Stappen

 

Happen & Stappen

Deze wandelroute van ‘Happen & Stappen’ leidt je door het mooie waterlinielandschap en langs de forten op het Eiland van Schalkwijk. Een unieke wandeling volop hoogtepunten van de waterlinie. Je begint met een kopje koffie of thee met gebak bij Jonkheer de Ram in Schalkwijk. Dan wandel je via een mooi pad door de polder en vervolgens over de vlonderpaden van het inundatieveld polder Blokhoven. Even verder loop je langs het inundatiekanaal naar het sfeervolle fort Werk aan de Korte Uitweg. Daar kun je genieten van een smakelijk soepje. De tocht gaat verder over de Gedekte Gemeenschapsweg langs Lunet aan de Snel en Fort Honswijk. Neem vooral de tijd om op het historische fortterrein van Honswijk rond te kijken.

Door de uiterwaarden langs de Lek kom je vervolgens uit bij het Werk aan Groenweg waar je door voormalige loopgraven wandelt. Een bijzondere en fotogenieke plek waar historie en mooie natuur volop beleefd kunnen worden. Dan wandel je weer terug naar Restaurant Jonkheer de Ram. Daar eindigt je wandeling met een heerlijk lunch- of hoofdgerecht. Zin gekregen om een mooie wandeling te maken in dit prachtige gebied én verzekerd te zijn van lekker eten en drinken op bijzonder mooie locaties? Boek dan het compleet verzorgde arrangement ‘Waterlinie Wandel Experience’ van de organisatie Happen & Stappen.

Het gebied bij de rivier de Lek en de diverse forten zijn al een traktatie op zich, maar met de voeten omhoog op het gezellige terras bij Fort WKU wordt het leven nog mooier. Eenmaal terug bij Jonkheer de Ram alle ingrediënten in huis voor een heerlijke maaltijd. Jonkheer de Ram is tevens het startpunt van deze wandelroute.

 

Happen & Stappen
Man en vrouw op terras fort WKU

Bed & Breakfast


Het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie al fietsend of wandelend ontdekt en toe aan ontspanning? Boek dan een verblijf in de gezellige B&B ‘Bed & Broodjes’ in het karakteristieke dorp Vreeswijk, op slechts 5 minuten rijden van de Linielanding. De Bed & Breakfast is gelegen in het hart van Vreeswijk op een prachtige locatie, aan de voormalige schutsluis, met vanuit de kamers en de ontbijtruimte uitzicht op de Lek en het stadje Vianen. Tip: breng in het sfeervolle stadje Vianen een bezoek aan het bijzondere  Stedelijk Museum.

Bed en Broodjes

 

 

https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/app/uploads/2018/09/Tip-2_Vreeswijk_bedenbroodjes009.jpg

Vreeswijk

Vreeswijk is onderdeel van de gemeente Nieuwegein en heeft haar historische karakter behouden. Bezoek ook de drie prachtige sluizen van Vreeswijk: de Oude Sluis, de Rijkshulpschutsluis en de Koninginnensluis. Ook interessant is Fort Vreeswijk. Het kleine fortterrein is openbaar toegankelijk en vormt een centraal ontmoetingspunt in de wijk.

Fort Vreeswijk