Vestingdriehoekdagen

Zin in een uitstapje in de Nieuwe Hollandse Waterlinie boordevol natuur, cultuur, varen en lekker eten en drinken op één dag? Dan biedt het arrangement ‘Dagje Gorinchem en Slot Loevestein’ de ideale combinatie. Wandel door de roemrijke vestingstad Gorinchem. Neem daarna het fiets- en voetveer of de watertaxi naar het imposante Slot Loevestein. De overtocht is al een beleving op zich en de perfecte manier om het oer-Hollandse rivierenlandschap te bekijken.

Slot Loevestein

Slot Loevestein is prachtig gelegen in het rivierenlandschap en midden in de natuur. Het slot heeft een belangrijke geschiedenis als middeleeuws tolkasteel, vesting en gevangenis. Het lijkt er net of de tijd stil heeft gestaan. Vaar vanaf Slot Loevestein weer terug naar Gorinchem. Dit arrangement kun je reserveren bij VVV Gorinchem.

Arrangement
Vestingdriehoekdagen

Brasserie Le Bon ‘Apart

Aan de mooie Gorcumse Lingehaven ligt de sfeervolle brasserie Le Bon ‘Apart. Geniet er van de Franse keuken met hier en daar internationale invloeden. Bij mooi weer is het genieten op het terras dat gelegen is aan de Lingehaven. Het pand, dat van oudsher al bekendheid genoot, is naast restaurant ook een hotel.

Le Bon ‘Apart
Hotel Goud en Zilver

Hotel Goud & Zilver

Eén dag is zeker niet voldoende om Gorinchem en omgeving te verkennen. Hotel Goud en Zilver is dan ook een uitstekende locatie om tot rust te komen en na een heerlijk ontbijt weer op stap te gaan. Het hotel heeft tien unieke suites in het historische centrum van Gorinchem: op loopafstand van de gezellige horeca en vele bezienswaardigheden in de oude vesting.

Goud & Zilver

 

https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/app/uploads/2018/09/Tip-4_Lingehaven.jpg

Vestingdriehoek

Vestingstad Gorinchem en Slot Loevestein zijn onderdeel van de Vestingdriehoek, net als het karakteristieke vestingstadje Woudrichem en het unieke Fort Vuren met haar museum, overnachtingsmogelijkheden en brasserie. Ook deze locaties zijn absoluut aan te raden voor een bezoek! Alle vier de locaties zijn (mits het fiets- en voetveer vaart) goed bereikbaar met de fiets of te voet, en anders met de auto.

Vestingdriehoek