Vestingdriehoekdagen

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2022 laten we de Vestingdriehoek meer bruisen dan ooit! Dan vinden de tweede Vestingdriehoekdagen plaats en staan Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein, Zaltbommel en Fort Vuren in de spotlights. Ontdek de historische vestingen, de bijzondere natuur, de cultuurhistorie en het nautische verleden van dit unieke stukje Nederland. De poorten staan het laatste weekend van mei 2022 wagenwijd voor je open. Ontdek, beleef en proef de Vestingdriehoek!

Vestingdriehoekdagen

Fietsen, wandelen en varen

Tijdens de Vestingdriehoekdagen staan fietsen, wandelen en varen centraal. De ponten van Riveer en het voetveer Woudrichem zijn de verbindende factor. Laat je meevoeren en stroom van de ene naar de andere magische beleving. We vieren onze geschiedenis, de overwinningen en de ontwikkelingen in dit waterrijke gebied. Kom luisteren naar verhalen van de veermannen, ontdek forten en kastelen en struin over de groene paden… De magie van dit unieke stukje Nederland wacht op jou!

Spannende bouwwerken in prachtige groene omgevingen

Ruim tien jaar na de eerste editie van het evenement is de Vestingdriehoek booming. In 2021 werd Gorinchem door de ANWB uitgeroepen tot Allermooiste Vestingstad. En het gebied is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat in hetzelfde jaar aan de Unesco Werelderfgoedlijst werd toegevoegd. De waterlinie trok hier ooit haar verdedigingswerken op en dat beleef je vandaag de dag op uiteenlopende en bijzondere manieren. Nu bestaat de Vestingdriehoek uit spannende bouwwerken in prachtige groene omgevingen die je wilt bezoeken.

Kijk voor meer informatie over de Vestingdriehoek(dagen) op www.vestingdriehoek.nl