Slapen in Fort Bakkerskil

Vroeger verbleven er soldaten en was slapen in een fort een kille en koude beproeving. Maar sinds Fort Bakkerskil gerestaureerd en gemoderniseerd is, worden gasten hier ondergedompeld in luxe. Door de ligging is het een ideaal startpunt voor een sportieve fiets- of wandeltocht. Loop bijvoorbeeld via het Liniepad naar het mooie Fort Altena waar heerlijke streeklunches worden geserveerd.

Je kunt gerust een paar dagen blijven in B&B Fort Bakkerskil, want het is de perfecte uitvalsbasis voor mooie trips naar de schitterende Vestingdriehoek en De Biesbosch.

B&B Bakkerskil

 

Slapen in Fort Bakkerskil

Lunchen bij Fort Altena

Op loopafstand van Fort Bakkerskil, maar ook pal aan de A27, ligt het karakteristieke Fort Altena. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie biedt het fort, met haar combinatie van historische en moderne elementen, tal van activiteiten. De brasserie Kazerne C, met terras, is het gehele jaar geopend voor een heerlijke lunch, gemaakt van lokale producten.

Fort Altena

 

De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een unieke rivierdelta met getij: een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. In De Biesbosch is er van alles te beleven, vanaf het water, te voet of met de fiets. Begin de ontdekkingstocht bij een van de drie hoofdpoorten in Drimmelen, Dordrecht of Werkendam. Het Biesbosch Museum in Werkendam, slechts 15 km van Fort Bakkerskil, laat vooral zien op welke wijze de mens vanaf die periode tot heden zijn brood in het gebied verdiende en door zijn handelen het uiterlijk van de Biesbosch heeft bepaald.

De Biesbosch
https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/app/uploads/2018/09/Tip-5_De-Lachende-Gans-.jpg

Tip voor eten & drinken

Zin gekregen om na een dagje uit lekker en sfeervol te dineren? Op slechts tien minuten rijden van B & B Fort Bakkerskil zijn twee restaurants zeker de moeite waard:  De Heerlijckheid in Sleeuwijk en De Lachende Gans in Werkendam. Op zonnige dagen is het er heerlijk vertoeven op de terrassen. Tip: Voor beide restaurants wordt reserveren (voor vrijdag en zaterdag) aanbevolen.