Naarden en Fortenlandroute

Stap op de fiets en ontdek tijdens de 34 kilometer lange Fortenlandroute indrukwekkende forten, het sprookjesachtige Muiderslot en de eeuwenoude vesting Naarden. Allen onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Naarden Vesting

Dit is een van de best bewaarde vestingsteden van Europa. In deze 17e eeuwse vesting, bekend  om zijn stervorm, is het heerlijk vertoeven. Bezoek een van de vele musea, monumenten, de imposante Grote Kerk, bijzondere winkels en galeries en heerlijke restaurants en cafes. Je kunt lekker kuieren langs de vestinggracht, de toren beklimmen of varen door de grachten. Of ga op pad met een enthousiaste stadsgids. Iets buiten de stad kun je bijkomen in de prachtige natuur bij het Naardermeer.

Naarden Vesting
Naarden en Fortenlandroute

Vestingmuseum Naarden

Het vestingmuseum in Naarden laat je ervaren hoe soldaten eeuwenlang ons land bewaakten tegen de vijand. In dit ondergrondse en openluchtmuseum krijg je een uitstekend beeld van hoe de vestingstad als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie functioneerde.

Muiderslot

Het stoere Muiderslot  is een must om te bezoeken! Beleef de geschiedenis in het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland. Ontmoet Floris V en zijn gezellen en klim op een middeleeuws ridderzadel. Hoe zien heilige boontjes eruit? Kom het te weten in de kasteeltuinen uit de 17e eeuw rond het slot.

Floating lodge Uitermeer

Bijzonder eten en overnachten bij paviljoen Uit & Meer

In Weesp is het gezellig eten met het water voor de deur en uitzicht op het deels in oude luister herstelde torenfort Uitermeer uit 1875. Het paviljoen ligt midden in de natuur en je kunt hier goed en eerlijk eten, terwijl je ontspannen van het uitzicht geniet met een lekker glas wijn. Voor het verlengen van dit ultieme vakantiegevoel stap je zo van de kade op een drijvend privé-eilandje. Je kan hier namelijk heel bijzonder overnachten op een floating lodge. Dit overdekte vlot ligt aangemeerd bij Fort Uitermeer. Op het vlot staat een gezellig gastenverblijf waar je kan slapen met twee tot vier personen. Het is eenvoudig ingericht met een focus op duurzaamheid. Je hebt wel een eigen toilet en keuken met alles er op en eraan!

Paviljoen Uit en Meer

 

https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/app/uploads/2019/04/Foto-Acquivite-restaurant-Naarden.jpg

Restaurant Acquavite in Naarden

Kom dineren bij Acquavite, een prachtige zaak in het mooie Naarden-Vesting. In een stijlvolle omgeving geniet je van de lekkerste hapjes uit het gelaarsde land. Van de antipasti tot de dolci, het is allemaal tot in de puntjes verzorgd.

Restaurant Acquavite