Linie lopen langs de Lek

Ontdek het Waterlinielandschap langs de Lek. Start bij Hajé de Linielanding in Nieuwegein. Voor fervente wandelaars of fietsers is dit restaurant, direct gelegen aan de A27, dé startplek om het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te verkennen. Fiets naar het intrigerende Verdronken Bos of wandel langs de Lek en wordt verrast door het oer-Hollandse landschap en de vele prachtige forten.

Happen & Stappen

Zin gekregen om een mooie wandeling te maken in dit prachtige gebied én verzekert te zijn van lekker eten en drinken op bijzonder mooie locaties? Boek dan het compleet verzorgde arrangement ‘Linie lopen langs de Lek’ van de organisatie Happen & Stappen. Of lees eerst het enthousiaste blog over dit arrangement van ‘Esther onderweg’.

 

Het gebied bij de rivier de Lek en de diverse forten zijn al een traktatie op zich, maar met de voeten omhoog op het gezellige terras bij Fort WKU wordt het leven nog mooier. Eenmaal terug bij de Linielanding heeft restaurant Hajé alle ingrediënten in huis voor een heerlijke maaltijd. De Linielanding is tevens het startpunt van deze wandelroute.

 

Happen & Stappen
Man en vrouw op terras fort WKU

Bed & Breakfast


Het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie al fietsend of wandelend ontdekt en toe aan ontspanning? Boek dan een verblijf in de gezellige B&B ‘Bed & Broodjes’ in het karakteristieke dorp Vreeswijk, op slechts 5 minuten rijden van de Linielanding. De Bed & Breakfast is gelegen in het hart van Vreeswijk op een prachtige locatie, aan de voormalige schutsluis, met vanuit de kamers en de ontbijtruimte uitzicht op de Lek en het stadje Vianen. Tip: breng in het sfeervolle stadje Vianen een bezoek aan het bijzondere  Stedelijk Museum.

Bed en Broodjes

 

 

https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/app/uploads/2018/09/Tip-2_Vreeswijk_bedenbroodjes009.jpg

Vreeswijk

Vreeswijk is onderdeel van de gemeente Nieuwegein en heeft haar historische karakter behouden. Bezoek ook de drie prachtige sluizen van Vreeswijk: de Oude Sluis, de Rijkshulpschutsluis en de Koninginnensluis. Ook interessant is Fort Vreeswijk. Het kleine fortterrein is openbaar toegankelijk en vormt een centraal ontmoetingspunt in de wijk.

Fort Vreeswijk