Leer over de linie

Hoe werkte de Nieuwe Hollandse Waterlinie eigenlijk? Hier draait het om in het Waterliniemuseum in Fort bij Vechten. Met onder meer een virtual reality ‘vlucht’ over de Waterlinie wordt duidelijk hoe Nederland water als wapen inzette.

Struin vervolgens over het Bunkerpad door de natuur, langs een weiland vol bunkers en het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Fort Rijnauwen. In de nabije omgeving van Fort bij Vechten en Fort Rijnauwen liggen drie uitstekende restaurants. Dit uitstapje is perfect te combineren met een bezoek aan de stad Utrecht voor bijvoorbeeld een ontspannen middagje shoppen. Ontdek in de sfeervolle oude binnenstad de fijne boetiekwinkels of breng een bezoek aan het vernieuwde shopping mall Hoog Catharijne.

Fort bij Vechten
Leer over de linie

Streekproducten bij Vroeg

Wees welkom bij Vroeg voor ontbijt, lunch, diner of een heerlijke high tea. Of neem wat lekkers mee uit de (bakkers)winkel waar naast hun eigen brood ook streekproducten verkrijgbaar zijn. Vroeg zit in een monumentale boerderij uit 1599 die tot 1735 dienst heeft gedaan als herberg. Gelegen in de prachtige landelijke omgeving van Bunnik vlakbij Utrecht.

Let op: het kan er druk zijn, reserveren is aan te raden.

Vroeg

 

Theehuis Rhijnauwen

Veldkeuken en Theehuis

Op landgoed Amelisweerd zit landgoedcafé, bakkerij en slow food restaurant de Veldkeuken. Hier wordt al het eten 100 % biologisch klaar gemaakt en komen de ingrediënten zo veel mogelijk van de historische moestuinen op het landgoed en uit de streek.

Theehuis Rhijnauwen ligt prachtig gelegen in het bos met een groot terras aan het water. Jong en oud is er welkom voor gebak, lunch of diner. Naast de lekkerste pannenkoeken die ze met hun eigen biologische theehuismix bakken, staat er op de menukaart voor ieder wat wils. Theehuis Rhijnauwen is een zogeheten ‘Houten Huis’ dat in het schootsveld van Fort Rijnauwen ligt.

https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/app/uploads/2018/09/Tip-3_Stayokay-Bunnik.jpg

Sfeervol overnachten

Uniek gelegen aan de Kromme Rijn, in de bossen tussen Fort bij Vechten en Fort Rijnauwen, ligt Stayokay Utrecht-Bunnik. Hierdoor is het hostel de ideale uitvalsbasis voor een veelzijdig verblijf. Ga lekker de natuur in, ontdek de prachtige forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie of bezoek het centrum van Utrecht op slechts 5 km afstand. Het hostel is gevestigd in het landhuis de Ridderhofstad. In het naastgelegen poortgebouw, een voormalige koetshuis, is een gezellig café met terras.

Stayokay