Dagje Pannerden

Een dag op stap in een prachtig, Gelders rivierenlandschap. Begin je dag bij het bijzondere Fort Pannerden. Na een bezoek is het nabijgelegen restaurant Rijnzicht dé plek voor een lunch of diner. En mocht er tijd over zijn, breng dan ook vooral een bezoek aan het prachtige kasteel Doornenburg dat op nog geen 10 minuten rijden ligt.

Fort Pannerden

Midden in het rivierenlandschap van de Waal, Rijn en het Pannerdensch Kanaal ligt het prachtig gerestaureerde Fort Pannerden. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog. Vanaf het dak is het uitzicht spectaculair.

 

Dagje Pannerden

Rijd vanaf de parkeerplaats mee met de tuktuk (gratis) naar de entree of geniet van een korte wandeling. Kom tijdens het bezoek alles te weten over de rol van het fort in de tijd van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de krakers en het ruige rivierlandschap rondom. En er is meer: een film, het bezoekerscentrum, de winkel, het café-restaurant, rondleidingen, belevingsroutes en andere activiteiten.

Vrije toegang voor café-restaurant, winkel, bezoekerscentrum en uitzichtpunt.

Fort Pannerden

 

Grote grazers in het Munnikerland

Restaurant Rijnzicht

Gelegen tussen het historische kasteel Doornenburg en Fort Pannerden, ligt op de splitsing van de Rijn en Waal, het modern ingerichte restaurant Rijnzicht. Voor de liefhebbers van een rustieke sfeer en een culinaire beleving een aanrader. Het restaurant beschikt over een terras met een prachtig uitzicht op het Pannerdensch kanaal en grote grazers zoals Konikpaarden en Galloway runderen.

Rijnzicht
https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/app/uploads/2018/09/Tip-1_Ronnes-2004-01-Doornenburg.jpg

Kasteel Doornenburg

Het kasteel bestaat uit een voorburcht en een hoofdburcht, die met elkaar zijn verbonden door een smalle houten brug. De voorburcht bevat woonvertrekken, een kapel en een boerderij. Het kasteel is één van de beste voorbeelden van Laat-Middeleeuwse vestingbouw en bezit de grootste voorburcht van Nederland. Ook de boerderij binnen de muren is voor Nederland uniek. Nieuwsgierig geworden? Neem dan deel aan een rondleiding en sluit af met een heerlijke versnapering in de herberg.

Doornenburg