Botanische tuinen fort Hoofddijk

In en om de stad Utrecht is de Nieuwe Hollandse Waterlinie volop aanwezig. Aan de rand van de stad vind je fort Hoofddijk middenin een prachtige Botanische tuin. Stap op de fiets en ontdek nog meer forten en het groene open landschap rondom de Domstad. Je kunt onderweg lekker lunchen bij fort Lunet IV of in een van de vele lunchrooms in het historische centrum. Voor een langer verblijf zijn er veel overnachtinsgmogelijkheden.

Botanische tuinen fort Hoofddijk

Bezoek de Botanische tuinen en waan je in een andere wereld. Rondom fort Hoofddijk ligt een prachtige rotstuin, een evolutietuin en tropische kassen. Kenmerkend voor deze Botanische tuin zijn de hoogteverschillen die ontstaan door de historische elementen, zoals de bomvrije bergplaatsen. Je kunt hier ook heerlijk lunchen in tuincafé Botanica met lekkere biologische broodjes en goudeerlijke koffie. Vanaf het zonnige terras kijk je uit op de rotstuin en het eeuwenoude fort.

fort Hoofddijk
Botanische tuinen fort Hoofddijk

Houten Huizen, Stenen Forten

Zin in een mooie fietstocht die je door het groen en langs veel van de Utrechtse forten voert? Ga dan voor de veertig kilometer lange fietsroute Houten Huizen, Stenen Forten. Je kan de fietstocht fietsen met een brochure, de AbelLife app of met een gids van VVV Utrecht. Tijdens de fietsroute ontdek je de robuuste forten, houten huizen en andere bijzondere bouwwerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Houten huizen route
Lunchroom De Smaak van Lunet

De Smaak van Lunet

Is het tijd voor een lekkere lunch? Fiets dan naar Fort Lunet IV aan de rand van het Beatrixpark. De Smaak van Lunet is een perfecte plek om helemaal tot rust te komen met een broodje of een salade. En neem de kinderen vooral mee. Het speelgoed ligt klaar voor de kleintjes en er kan een wandelspeurtocht gelopen worden, inclusief kabouterpad.

fort Lunet IV
https://nieuwehollandsewaterlinie.nl/app/uploads/2019/11/Eye-hotel.jpg

Overnachten in Utrecht

Er zijn talloze overnachtingsmogelijkheden in Utrecht. Accommodaties zijn er in alle prijsklassen en overnachten doe je op jouw eigen manier. Ga je voor een eenvoudig hostel in de binnenstad, een 5-sterrenhotel in een monumentaal pand of slaap je liever in een knusse bed and breakfast in een werfkelder? Er is keus genoeg. En wil je een nacht om nooit te vergeten? Boek dan een kamer in het Mother Goose hotel, Hotel Badhu, Court Hotel of het nieuwe Eye Hotel.

Accomodaties