We sluiten de linies

We sluiten de liniesVesting Gorinchem

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies
Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld.

8D podcast Geheim Water
In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

Je bent van harte welkom in de vestingstad Gorinchem tijdens We sluiten de Linies. Laat je verrassen en geniet van de lichtprojecties,  en van de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.

Verhalen en uitlegBuiten de Waterpoort kun je genieten van een optreden van Larriz dance studio tijdens We Sluiten de Linies. Een expert van Waterschap Rivierenland staat bij de Dalempoort. Deze poort wordt als oefening gesloten door Waterschap. De Zangwerkplaats verzorgt een optreden bij de Dalempoort. Bij de molen staat een verhalenverteller. Hier treedt ook het leerorkest op. De poterne is geopend. Bij de Soldatenwal treedt Breaksquad op.

Bezoek website