We sluiten de linies

We sluiten de liniesWijk bij Duurstede

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies
Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld.

8D podcast Geheim Water
In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

Geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies in Wijk bij Duurstede.
Verhalen en uitleg

Bij de Schotbalkenloods kun je tijdens We Sluiten de Linies genieten een drankje en van muziek: Semmy Prinsen draait plaatjes vanuit zijn bakfiets. Een expert van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden vertelt hier over de Kromme Rijn inlaat. Ook vind je hier een verhalenverteller. Bij de molen kan vertelt de molenaar een verhaal. Stadstroubadour Boudewijn Hansen staat op de beermuur. Bij de Waterpoort vertelt een expert van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Ook wordt de Waterpoort deze avond geopend en gesloten.

Bezoek website