We sluiten de linies

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies
Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld.

8D podcast Geheim Water
In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

Je bent van harte welkom op Fort Everdingen en Werk aan het Spoel tijdens We Sluiten de Linies. Laat je meevoeren door lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.Verhalen en Uitleg

Tijdens We Sluiten de Linies op Fort Everdingen en Werk aan het Spoel vertellen verschillende gidsen je verhalen langs de prachtig aangelichte route. Bij het torenfort van Fort Everdingen vind je een verhalenverteller, terwijl in de fortgang muzikanten van theatergroep LINK optreden. Deze groep verzorgt ook een optreden bij de ‘verzonken bunker’. Een expert van Waterschap Rivierenland vertelt je alles wat je wil weten bij de Beersluis.

Bezoek website