We sluiten de linies

We sluiten de liniesFort Honswijk

We sluiten de liniesLunet aan de Snel

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies
Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld.

8D podcast Geheim Water
In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

Laat je verrassen door de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies op Fort Honswijk en Lunet aan de Snel.
Verhalen en uitleg

Op verschillende plekken langs de prachtig aangelichte route vind je gidsen van het fort en de lunet. Lunet aan de Snel is voor We Sluiten de Linies volledig opengesteld ter bezichtiging. Op deze plek vind je ook een expert van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Binnen in het lunet is de expositie ‘Kunst van Boven’ te zien. In de remise van Fort Honswijk wordt doorlopend een video getoond in het kader van Ode aan de Hollandse Waterlinies. Op het uitkijkpunt van Lunet aan de Snel krijg je met behulp van een app meer informatie over de remise van Fort Honswijk. In Lunet aan de Snel is ook een video over het educatieve project Waterfort en het thema water te zien. Bij het torenfort van Fort Honswijk staat een verhalenverteller.
Op Lunet aan de Snel vind je een terras met eten, drinken en muziek.

Bezoek website