We sluiten de Linies

We sluiten de LiniesFort C (Muizenfort)

We sluiten de LiniesVesting Muiden

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies

Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld.

8D podcast Geheim Water
In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

Kom naar de Vesting Muiden tijdens We Sluiten de Linies. Dompel jezelf onder in de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.
Verhalen en uitleg

Op de gevel van Fort C kun je een projectie van film over de Hollandse Waterlinies bekijken. In het fort vind je een tentoonstelling over de waterlinie. Bovenop het fort kun je samen met een verhalenverteller uitkijken over het inundatieveld. Bij de Zeesluis staat een expert van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Hier kunnen kinderen Waterproefjes doen onder leiding van het waterschap. Bij de Keetpoortsluis vertelt een Expert van Waterschap Amstel Gooi en Vecht een verhaal.

Bezoek website