We sluiten de Linies

We sluiten de LiniesFort Nieuwersluis

We sluiten de LiniesVesting Nieuwersluis

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies
Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld.

8D podcast Geheim Water
In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

Loop rond en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies op Fort Nieuwersluis.
Verhalen en uitleg

Op verschillende locaties langs de prachtig uitgelichte route staan gidsen van waterschap Amstel Gooi en Vecht en Natuurmonumenten tijdens We Sluiten de Linies. Aan de Vecht vind je een verhalenverteller. Bij de Schutsluis en de Damsluis staan experts van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Een gids van Natuurmonumenten staat op het fort. In het fort is een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van Fort Nieuwersluis. Op het fort vind je kunst van de Kunstronde.

In de Theetuin op het fort kun je genieten van een borrel en diner.

Bezoek website