Wandelen in waterrijk Liemers

Wandelen in waterrijk LiemersVesting Zevenaar

Waarom haasten? Zodra je de Liemers in loopt, voel je de rust. De schoonheid van de dijken en eindeloze rivierbeddingen. Kies voor een wandelroute met pontjes voor maximale ontspanning. Je kijkt mijmerend uit over het water, terwijl je rustig naar de overkant kabbelt. Dubbel pauze dus. Zin in een duik? Kies dan een route met zwemstop bij een van de recreatieterreinen: dat frist lekker op.

Voor de liefhebbers van erfgoed zijn er de rode steenfabrieken met kloeke fabriekspijp, die prachtig wegvallen in het landschap. Wandel er langs, of stop er even voor een pauze – in sommige oude fabrieken vind je horeca.
Per oktober 2021 heeft de Liemers een gloednieuw wandelnetwerk. Het netwerk bestaat uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. De routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vind je informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plan je liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de handige keuzepunten. Op de keuzepunten kruisen verschillende routes elkaar en zo kun je eenvoudig een stuk aan je route aanplakken, of je route inkorten.
De Liemers maakt deel uit van Nationaal Landschap de Gelderse Poort. Een fascinerend rivierenlandschap met stuwwallen, oeverwallen, uiterwaarden, rivieren, restanten van de Romeinse Limes en oude rivierlopen. Bewoond door bevers, ganzen en Konikpaarden. De uiterwaarden in dit gebied kunnen op veel locaties op eigen gelegenheid worden betreed, zoals bij de Oude Waal (neem het trekpontje naar de overkant!), Tolkamerdijk of de Oude Rijnstrangen. Een aanrader!

Bezoek website