Van Gogh naar Hamel

Van Gogh naar HamelVesting Gorinchem

Marc Boom reproduceert onder andere portretten van schilder Vincent van Gogh. Niet met een kwast maar met zijn fotocamera en met echte mensen in de hoofdrol. Nadat Marc met zijn Vincent van Gogh portretfoto, “Zelfportret met verbonden oor en pijn” de portretprijs 2016 van DigiFoto Pro magazine won, kreeg zijn werk onder meer aandacht van meerdere grote musea in Nederland en zijn Van Gogh-portretfoto’s waren te zien tijdens het Nederlands Filmfestival 2017 ter ere van de film Loving Vincent.
Onlangs is Marcs foto “Ik kan alles weerstaan behalve verleiding” medewinnaar van de Telling a Story contest en was deze te zien tijdens de Inovative Art Fair in de World Cultural Heritage Site Zollverein in Essen, Duitsland. Dezelfde foto was tevens medewinnar in de “My Favorite Shots”exhibition in de Caballero Fabriek in Den Haag.
Inmiddels heeft Marc in opdracht al diverse andere portretten en foto’s voor boekomslagen gemaakt, enkele kunstfoto’s verkocht en hij exposeerde zijn werk in Nederland, Duitsland en Spanje.
Na een jaar onderzoek, studie en conceptontwikkeling heeft Marc op geheel eigen wijze Hendrick Hamel “geportretteerd”. Dit kunstwerk krijgt een vast plaats in het Hendrick Hamel Museum.