Naardense Vaardagen

Naardense VaardagenVesting Naarden

De Naardense Vaardagen vinden plaats van maandag 5 t/m maandag 12 september 2022.

De aanvaardagen zijn maandag 5e, woensdag de 7e en vrijdag de 9e september. (Opstaptijden vanaf de Keetpoortsluis te Muiden richting de Vesting Naarden volgen later)

Zaterdagmiddag en de zondag (Open Monumentendag) zijn de schepen te bewonderen in de Nieuwe Haven. Op zondag zal om 14.00 uur de admiraal de schepen inspecteren en de schippers zullen hem groeten.

Op Monumentendag (11 september) worden weer een aantal nautische ambachten gedemonstreerd en zal de palingroker weer voor de inwendige mens zorgen. Het shantykoor Het Ruime Sop zal met hun zeemansliederen en smartlappen het water en vele harten in beweging krijgen. Veldsmeden demonstreren op open vuren hoe metaal in allerlei vormen gesmeed kan worden en aan een rijdende kraam (scooter) kan koffie gedronken worden. Schippers tonen met trots het uiterlijk, doch op verzoek ook het innerlijk van hun schepen.

Op maandag de 12e september de officiële afvaart van de schepen, welke om 10.00 start in de Nieuwe Haven. Ook op die tocht zijn opstappers na aanmelding welkom.

Bezoek website