Middeleeuws entertainment op Slot Loevestein

Middeleeuws entertainment op Slot LoevesteinSlot Loevestein

Tijdens de Kerstvakantie op Slot Loevestein voeren de prachtige dames en heren, jonkvrouwen en ridders van de Orde van de Drie Hornen je mee terug naar vroegere tijden. Zo kun je beleven hoe er werd geleefd en gevochten op Slot Loevestein. Bezoek de ridders op hun kampement en schuif aan bij het kampvuur. Aanschouw hun dappere vechtkunsten en als je dapper genoeg bent krijg je misschien ook wel tips om een echte ridder te worden van deze moedige krijgers.

Treed binnen in het kasteel en ontmoet de adel van die tijd in de grote Zael waar zij aan een prachtig rijk gevuld banket zitten, zij zullen je graag te woord staan over alle pracht en praal en wil je weten hoe zo’n mooie jurk gemaakt werd dan leggen ze je dat graag uit. Maar geen banket is compleet zonder vermaak van dans en muziek. Een oog en oorstrelende ervaring. Wil je weten hoe zo’n banket gemaakt werd, neem dan een kijkje in de keuken waar al deze geheimen prijsgegeven worden. En voor de echte ridders onder ons die toch wat meer willen weten over de wapens en harnassen is er in de ridderkamer een heuse wapenschouw waar je kan voelen hoe zwaar een zwaard nu echt is of hoe het is om een helm te dragen.
Deze groep is op zaterdag 22 en zondag 23 december te vinden in de vesting en in het kasteel van Slot Loevestein. Voor het kasteel gelden de reguliere toegangsprijzen.
Voor alle overige activiteiten in de Kestvakantie op Slot Loevestein kijk je op: https://www.slotloevestein.nl/activiteiten/22-dec-6-jan-kerstvakantie/. 

Bezoek website