Lezing: Water en mensenrechten

Lezing: Water en mensenrechtenSlot Loevestein

In 2022 organiseert Slot Loevestein, passend bij de tentoonstelling “Denkend aan water” een lezingenreeks met het thema water. Acht lezingen worden verspreid over het jaar gegeven met in elke maand een college over een relevant onderwerp uit de geschiedenis van Loevestein of een actualiteit die daaraan raakt.

Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig. Een museumticket koop je online of aan de kassa.

Hugo de Groot wordt beschouwd als één van de grondleggers van het Volkenrecht, het Internationaal Recht. Zijn werk is tot de dag van vandaag relevant. Op zondag 4 december geeft Fons Coomans een lezing over Water en mensenrechten. Fons bekleedt als bijzonder hoogleraar de UNESCO Leerstoel Human Rights and Peace. Hij houdt zich bezig met de internationale bescherming van de rechten van de mens. Hij vertelt in deze lezing over water in relatie tot mensenrechten. De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur. Meld je snel aan via de website.

Bezoek website