Hoofd Boven Water

Hoofd Boven WaterWaterliniemuseum Fort bij Vechten

De expositie Hoofd Boven Water – zes jonge kunstenaars van de HKU tonen hun projecten rondom de Hollandse Waterlinies.

Als je zou kunnen kiezen voor natuur en erfgoed dan grijp je je kans. Zes studenten trotseerden de wind, kou en zonneschijn. Zij omsingelden het fort, lieten hen meenemen door de historie en werden verwonderd.

De verhalen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, over het gevaar, de angst en de strijd, laat je zweten, maar niets is wat het lijkt. De verhalen spelen met je gedachtes. De verhalen groeien wanneer je je mee laat stromen langs de forten. Als je om je heen kijkt op een fort zie je verschillende zouten, schimmels, mossen, stenen en diverse texturen. De studenten van de HKU hebben een plan gemaakt en een doel gesteld. Ze probeerden dingen uit en gaven het tijd. Gras groeit immers ook niet sneller door aan de sprietjes te trekken. Zes HKU-studenten delen hun projecten rondom de Nieuwe Hollandse Waterlinie zodat jij je ook laat meeslepen langs de forten en laat verwonderen.

Van 21 juni tot en met 17 juli: Dèsiree Bout, Kai Huibers en Nienke Baten.Van 19 juli tot en met 14 augustus: Chris Kampen, Hannah Wierda en Harriet Mwoka.
 

Bezoek website