Historische Mountainbike of fietstocht

Historische Mountainbike of fietstochtNieuwe Hollandse Waterlinie

Historische Mountainbike of fietstochtVesting Naarden

“Buiten de vesting ” tour:  Ontdek de verborgen schatten en ga mee op   een avontuurlijke en sportieve reis door de tijd.
De Vesting Naarden en het mooie Gooi hebben een ruime historie en maakte door hun strategische ligging, deel uit van zowel de Nieuwe als Oude Hollandse Waterlinie. 
Naarden lag oorspronkelijk meer ten oosten van de huidige vestingstad en viel ten prooi aan de Zuiderzee. De invloed van de Vesting Naarden heeft door de eeuwen heen in de hele omgeving van het Gooi duidelijk zijn sporen nagelaten. Door de uitvinding van de getrokken loop en brisantgranaat werd het bereik en de precisie van het geschut aanzienlijk verbetert. Dit vroeg om de noodzakelijke verbeteringen in de vestingbouw en defensielijn.
Onze gids laat oude foto’s zien en verteld op een leuke manier over het indrukwekkende verleden en ontstaan van de middeleeuwse stad Naarden en omgeving.
High lightsVesting NaardenOud NaardenTafelbergenNaarden offensiefStelling voor NaardenBatterijen aan de karnemelkslootDeze tocht is geschikt voor de beginnende mountainbiker en kan ook aangepast worden voor de gewone fiets of e-bike. Mountainbikes en fietsen zijn eventueel bij ons te huur.
Wij hebben toegang tot de kanonremise en oude kanon en kruitkelders, deze kunnen na afloop van de tocht nog bezocht worden.
Onze “Buiten de Vesting ” tour is leuk als sportieve familie, groep of bedrijfsuitje.
Prijs op aanvraag

Bezoek website