Kids

De forten, vestingen en kastelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn super spannend en leerzaam. En wil je je lekker uitleven? Dat kan in een van de vele speeltuinen en op het water.

Er worden heel veel leuke activiteiten georganiseerd op de locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Van speurtochten en spionagegames tot sterrenkijken en theatervoorstellingen. En wist je ook dat je je verjaardagsfeestje kunt vieren op zo’n stoer fort? Een paar ideeën:

Boodschappenrondje met Billenklap

Boodschappenrondje met Billenklap

Help jij professor Billenklap tijdens een boodschappenrondje door de tuin? Ruik aan de vruchten van de ‘vanillevla-plant’, bekijk de ‘hagelslagboom’ en breng je stem uit bij de ‘patat- en chipsplant’ Een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kosten: € 2,50.

bekijk activiteit
Speelbos de Kleine Waterlinie te Vuren

Speelbos de Kleine Waterlinie te Vuren

In het Lingebos is een superstoer speelbos met een heus speelfort, soldaten en kanonnen. Hier kun je de hele middag met water kliederen, in bomen klauteren en verstoppertje spelen in het bos.Speelbos De Kleine Waterlinie leent zich ook prima voor een leuk schooluitje of een spannend kinderfeestje. Je kunt een schat verstoppen in het zand van het forteiland, een spannende speurtocht uitzetten (niet in de bomen spijkeren) of een groot spel spelen op het toernooiveld. GroepenWanneer je met een (...)

bekijk activiteit
Een sleutel voor Slot Loevestein

Een sleutel voor Slot Loevestein

Een sleutel voor een slot, dat heeft iedereen wel. Maar een sleutel voor Slot Loevestein, dat is iets heel anders! Iedereen die ons museum bezoekt, krijgt een persoonlijke sleutel waarmee zelfstandig het kasteel en de vesting verkend kunnen worden, en waar op talloze plekken presentaties kunnen worden bezocht en spellen kunnen worden gespeeld. In iedere ruimte van het kasteel zijn bovendien zaalfolders beschikbaar.Loevestein is ook een archeologische site. Met de persoonlijke sleutel kan de (...)

bekijk activiteit
Kinderfeestje in Fort Pannerden

Kinderfeestje in Fort Pannerden

Vier een superstoer kinderfeestje in Fort Pannerden Leuk én leerzaam Durf jij de uitdaging aan?Je hebt in Fort Pannerden keuze uit twee stoere kinderfeestjes. Je fantasie wordt geprikkeld door de schitterende omgeving en door de vele verhalen over het vroegere soldatenleven. Feestje 'Expeditie Pannerden'Spannende puzzelexpeditie door duistere gangen en kamers. Doe het hangmatspel, speur naar uilen, hijs munitie. Met een leuk prijsje per kind aan het einde van de speurtocht.Feestje (...)

bekijk activiteit
Kinderfeestje tussen de vleermuizen

Kinderfeestje tussen de vleermuizen

Feestje gevenHeb je iets te vieren? Dan kun je op Fort Vechten een feestje geven. Je kunt bijvoorbeeld vleermuiskasten of knikkerbanen bouwen. Of ga naar het Waterliniemuseum en vlieg virtueel over de Linie of speel het inundatiespel. Knikkerbanen bouwenWil je eens een heel ander kinderfeestje? Kom dan naar het fort om samen met je vriendjes en vriendinnetjes knikkerbanen te bouwen. Je maakt kruisverbindingen van houten latten, waarop je kartonnen goten vast zet. Je kunt meters maken, (...)

bekijk activiteit