Stad & Slot in de Middeleeuwen

Stad & Slot in de MiddeleeuwenMuiderslot

Zoals eerder aangekondigd tijdens het Muiderslot Symposium ‘Wonen in de Middeleeuwen’ staat de eerste studiedag in het teken van de internationale positionering van het Muiderslot als ‘Amsterdam Castle’ en de wisselwerking tussen steden en kastelen in de Middeleeuwen. Deze dag komt tot stand in samenwerking met de Universiteit van Leiden en het Historisch Genootschap Amstelodamum. Bekijk het volledige programma.
24 januari 2019: Holland ontluikt
Als vervolg op het congres ‘De dageraad van Holland, 1000-1300‘ in 2017 in Leiden, staat deze tweede symposium dag in het teken van multidisciplinair onderzoek naar het ontstaan van het graafschap Holland. De invulling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de provincie Zuid-Holland, de Gemeente Vlaardingen en Holland Historisch Tijdschrift.
Het verhaal van HollandVanaf juni 2019 maakt Rijksmuseum Muiderslot deel uit van het landelijke netwerk Canonmusea met de invulling van het venster graaf Floris V. De vroegste bouw- en ontwikkelingsgeschiedenis van het Muiderslot, Amsterdam en het graafschap Holland zullen de komende jaren in het museum op verschillende manieren en in wisselende vormen onder de aandacht van de bezoekers worden gebracht.
Inschrijving
Waar: Rijksmuseum Muiderslot, Herengracht 1, 1398 AA Muiden.Wanneer: 23 en/of 24 januari 2019 10.00-17.00 u (inloop vanaf 9.30 u).Entree: Kosten voor deelname bedragen € 15,- per dag, inclusief entree tot het museum (indien u een Museumkaart bezit, deze graag tonen aan de kassa bij binnenkomst); geen studentenkorting van toepassing.Inschrijving: Aanmelden via de link. Uw aanmelding is pas definitief na betaling. Er is plek voor maximaal 70 deelnemers per dag. Indien u beide dagen wilt komen, meldt u dan svp voor beide dagen apart aan.

Bezoek website