Spirit of Gambo

Spirit of GamboMuiderslot

De kampioen van het consort: die eretitel komt toe aan John Jenkins, de meest productieve componist van ensemblemuziek van renaissance-Engeland. Zijn muziek was vooral bestemd voor een complete set gamba’s, en bedoeld voor de bewoners van de indrukwekkende Engelse landhuizen die hij als muziekleraar bezocht. The Spirit of Gambo speelt op speciaal voor hen gebouwde renaissancegamba’s, en dat maakt het ensemble uniek. Ze selecteerden de mooiste Ayres, Fantasia’s en Pavans van Master Jenkins.
Uitbundig spelplezier, gedrevenheid en muzikaal vakmanschap zijn volgens critici de kracht van gambaconsort The Spirit of Gambo. Op het repertoire staat muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw van onder anderen Dowland, Purcell en Bach. Het ensemble is een initiatief van Freek Borstlap en Gesina Liedmeier, de andere twee vaste spelers zijn Ivanka Neeleman en Thomas Baeté. The Spirit of Gambo speelt op door Liedmeier speciaal voor het ensemble gebouwde gamba’s. Voor de cd Jenkins consort music of four parts ontving The Spirit of Gambo de Diapason d’ Or.
MUSICIFreek Borstlap treble viol en artistieke leidingLiam Fennelly treble violGesina Liedmeier tenor violIvanka Neeleman tenor violThomas Baeté bass violIrene Klein bass viol

Bezoek website